home

Taxaties woonhuizen
Het juist taxeren van een object is een van de moeilijkste aspecten van het makelaarsvak. Ieder object is uniek, waardoor de taxateur voor het vaststellen van de juiste waarde continu rekening moet houden met de verschillende factoren die van invloed zijn op de waarde.
Henk Snel van Snel Hypotheken & Taxaties is beƫdigde makelaar en taxateur o.g. Hij is niet alleen uiterst bekwaam in de technische aspecten van het taxeren, maar heeft bovendien volledig inzicht in allerlei andere (zowel lokale, nationale als internationale) maatschappelijke invloeden die mede de waarde van het object bepalen. Tevens is hij aangesloten bij het keurmerk NWWI.

Wat is het NWWI?
Sinds juli 2009 bestaat in Nederland het NWWI, het keurmerk voor woningtaxaties. Voor de consument is het belangrijk dat je kunt vertrouwen dat de taxatiewaarde van een woning juist is. Een woningtaxatie is nodig bij aan- of verkoop van een woning, verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Belangrijke financiƫle beslissingen in je leven.

Het NWWI is het keurmerk voor woningtaxaties en bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur. Elke taxatie komt volgens duidelijke richtlijnen tot stand. De aangesloten taxateurs voldoen aan strenge voorwaarden. Henk Snel van Snel Hypotheken & Taxaties is een van de deskundige en betrouwbare taxateurs in Hardenberg en omgeving die is aangesloten bij het NWWI.

Een NWWI taxateur kent de regio en levert een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport. Daarnaast is de NWWI taxateur verplicht de taxatie goed te onderbouwen zodat duidelijk is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het NWWI heeft hiervoor een unieke werkwijze ontwikkeld: de taxateur toetst de waarde van de woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht de woning daarvan afwijkt. Dit wordt vermeld in een overzichtelijk en begrijpelijk rapport. Alle geldverstrekkers accepteren het NWWI taxatierapport.

Meer informatie over het NWWI en een lijst met aangesloten taxateurs is te vinden op www.nwwi.nl
U kunt om verschillende redenen een taxatie uit laten voeren.
Aanleiding tot het aanvragen van taxatierapport kan zijn:

  • Aankoop
  • Echtscheiding
  • (executie)veiling
  • Hypotheekverstrekking
  • (Nieuw-)/ (Ver)bouw
  • Successie

(klik hier om nu een afspraak te maken)