home

Wat is een nabestaandenpensioen?
Een nabestaandenpensioen is een uitkering die de achterblijvende partner krijgt als de andere partner overlijdt. Er zijn verschillende soorten nabestaandenpensioenen.

Algemene nabestaandenwet (Anw)
Een nabestaande komt in aanmerking voor een nabestaandenuitkering op grond van de Algemene nabestaandenwet (Anw) als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dit is een volksverzekering die nabestaanden een uitkering geeft. De ANW keert niet alleen uit voor nabestaanden, maar ook een halfwezenuitkering en een wezenuitkering. Iedere inwoner van Nederland is automatisch verzekerd voor de Anw.

Aanvullend nabestaandenpensioen
Naast de nabestaandenuitkering bestaan er aanvullende pensioenregelingen. Als de overleden partner in loondienst werkzaam is geweest, heeft de andere partner meestal recht op een aanvullend nabestaandenpensioen van de zaak. Het nabestaandenpensioen komt bovenop de eventuele nabestaandenuitkering.

Levensverzekering
U kunt zelf maatregelen nemen in de vorm van een particuliere levensverzekering. U kunt een particuliere levensverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij.

Let op financiële gevolgen bij overlijden
Deze uitkeringen vormen meestal allemaal een aanvulling op uw inkomen. Maar komt u of uw partner daarvoor in aanmerking? Ingewikkeld dus. Wilt u niet voor onaangename verrassingen te komen staan, ga dan tijdig na wat de financiële gevolgen zijn als u of uw partner wegvalt. Ook door een zelfstandige risicoverzekering kunt u al minimale risico’s afdekken. Wij zetten voor u graag het één en ander op rij. Maatwerk dus !
(klik hier om nu een afspraak te maken)